Verlies jij jezelf in de liefde, of het leven?

HERKENBAAR?

  • Je voelt je verantwoordelijk voor het geluk van anderen, en zet jezelf daarbij op de laatste plaats.
  • Je past je aan in relaties, uit angst om de ander te verliezen.
  • Je hebt moeite met grenzen stellen, omdat je bang bent om afgewezen te worden.
  • Je zoekt bevestiging buiten jezelf, omdat je van binnen onzeker voelt over je eigenwaarde.
  • Je trekt steeds hetzelfde type partner of baan aan, waarbij je keer op keer in dezelfde pijnlijke dynamieken belandt.
  • Je vermijdt conflicten met je partner, collega’s, vrienden ten koste van jezelf, om de harmonie maar niet te verstoren.
  • Je voelt je snel emotioneel uitgeput in relaties en het leven, omdat je altijd meer geeft dan je ontvangt.

Herkenbaar?

Dit zijn geen toevallige patronen, maar mechanismen die je ooit hebt ontwikkeld om liefde en veiligheid te vinden in je leven, de liefde en je relaties.

Waarom?
Lees verder….

OPVOEDING

doorbreek ongezonde patronen en creëer een het leven, de liefde en de relaties waar jij naar verlangt

De manier waarop je bent opgegroeid vormt de blauwdruk voor hoe jij jezelf, anderen en de wereld ziet. In je kindertijd leer je, vaak onbewust, wat liefde betekent, hoe je met emoties omgaat en wat je moet doen om geaccepteerd te worden. Dit gebeurt niet door woorden, maar door ervaringen binnen je gezin van herkomst.

De eerste relatie bepaalt je latere relaties

Je ouders of verzorgers zijn je eerste voorbeeld van verbinding, veiligheid en liefde. Als zij emotioneel beschikbaar, liefdevol en ondersteunend waren, heb je geleerd dat relaties veilig en voedend kunnen zijn. Maar als je opgroeide met emotionele afwezigheid, onvoorspelbaarheid of afwijzing, ontwikkel je overlevingsmechanismen die je meeneemt naar volwassen relaties.

Hoe jouw opvoeding doorwerkt in je leven, de liefde en je relaties. 

Zelfbeeld en eigenwaarde
Als je als kind weinig erkenning kreeg, kun je worstelen met gevoelens van ‘niet goed genoeg’ zijn in relaties maar ook op je werk.

Grenzen en pleasen
Wanneer je leerde dat liefde verdiend moet worden, pas je jezelf vaak te veel aan uit angst voor afwijzing.

Verlatings- of bindingsangst
Een onveilige hechting kan ervoor zorgen dat je of constant bevestiging zoekt van je partner, collega’s, vrienden etc, of juist afstand houdt uit angst voor pijn.

Patronen herhalen
Onbewust trek je relaties aan die lijken op de dynamiek die je van huis uit kent, zelfs als deze niet gezond is.

Kun je dit veranderen?

Ja zeker.

Je opvoeding bepaalt je startpunt, maar niet je eindbestemming. Bewustwording en innerlijk werk helpen je om oude patronen te doorbreken en liefde te ervaren zoals die bedoeld is: vrij, verbindend en vervullend.

Wil je ontdekken hoe jouw jeugd jouw relaties beïnvloedt en wat je eraan kunt doen? Lees verder….

Eerlijk jij wilt toch ook van dit ⇑ naar dit ⇓

VERANDERING

doorbreek ongezonde relatiepatronen

Je opvoeding heeft je gevormd, maar het betekent niet dat je vastzit in de patronen die je ooit hebt ontwikkeld. Zodra je je bewust wordt van de invloed van je jeugd en je hechtingsstijl op je leven de liefde en je relaties, kun je beginnen met verandering.

Dit vraagt om het vergroten van je  zelfbewustzijn, lichaamsbewustzijn, heling en nieuwe andere keuzes.

1. Bewustwording: herken je patronen
De eerste stap is inzicht krijgen in jouw automatische reacties en overtuigingen over het leven de liefde en verbinding. Vraag jezelf af:

Wat geloof ik over het leven, de liefde en relaties? Moet ik iets ‘DOEN’ om geliefd te worden, om oké te zijn?
Hoe ga ik om met conflicten?
Trek ik me terug of ga ik over mijn eigen grenzen?
Zoek ik bevestiging buiten mezelf?
Of kan ik mezelf liefde en erkenning geven?

2. Doorvoelen en verwerken van oude pijn
Veel patronen blijven bestaan omdat ze emotioneel geladen zijn. Gevoelens van angst, afwijzing of tekort uit je jeugd kunnen zich vastzetten in je lichaam en onbewuste reacties. Door deze emoties toe te laten en te verwerken, ontstaat er ruimte voor nieuwe manieren van verbinden. Dit doe je door te werken aan lichaamsbewustzijn. 

3. Grenzen leren stellen en je eigen behoeften eren
Het leven de liefde en je relaties betekenen niet jezelf opofferen. Je mag leren dat jouw gevoelens en behoeften net zo belangrijk zijn als die van een ander. Dit begint bij:

Bewust worden van wat jij nodig hebt 
Jouw grenzen ontdekken en uitspreken 
Stoppen met aanpassen uit angst 

4. Liefde en veiligheid in jezelf vinden
Veel mensen zoeken liefde buiten zichzelf, terwijl echte liefde begint van binnenuit. Wanneer je jezelf leert dragen en reguleren, in je pijn en in je vreugde wordt het leven de liefde en je relaties vrijer, meer verbindend en gelijkwaardiger.

Dit betekent:

Je innerlijke delen helen: de delen in jou dat zich ooit verlaten, niet gezien of niet goed genoeg voelde.
Zelfliefde ontwikkelen: niet op een oppervlakkige manier, maar door liefdevolller voor jezlef te zijn.
Vertrouwen opbouwen in het leven de liefde en je relaties: leren dat je veilig bent, ook als jij je kwetsbaar en openstelt.

Ben jij klaar om oude patronen los te laten en je leven de liefde en je realties op een nieuwe manier te ervaren?

Je hoeft dit niet alleen te doen. Samen kijken we hoe jouw jeugd, je leven de liefde en je relaties beïnvloedt en wat jij nodig hebt en hebt te doen om voluit te leven en lief te hebben, zonder jezelf te verliezen.

Wat tevreden klanten en stellen zeggen

Van pleasen naar zelfliefde

“Ik was altijd bezig met wat anderen van me vonden en cijferde mezelf volledig weg in relaties. Jeanette hielp me inzien waar dit vandaan kwam en gaf me de tools om mezelf op de eerste plaats te zetten. Ik voel me vrijer dan ooit en ervaar eindelijk rust in mezelf!”

Vrouw 26 jaar

Grenzen stellen zonder schuldgevoel

“Voorheen durfde ik geen grenzen te stellen uit angst om mensen te verliezen. Dankzij Jeanette heb ik geleerd hoe ik dit wel kan doen, zonder schuldgevoel. Mijn relaties zijn nu eerlijker en gezonder, en ik voel me krachtiger dan ooit.”

Vrouw 30 jaar

Van strijd naar echte verbinding

“We kwamen bij Jeanette omdat we steeds in dezelfde ruzies belandden en elkaar niet meer echt begrepen. We hielden van elkaar, maar voelden ons allebei eenzaam in de relatie. Jeanette hielp ons inzien welke patronen we onbewust herhaalden en hoe we vanuit verbinding in plaats van angst konden communiceren. Onze relatie voelt nu zoveel lichter en eerlijker, we begrijpen elkaar op een diepere laag en voelen ons weer echt samen.”

Stel 3 jaar samen

Eindelijk vrij van codependentie en parentificatie

“Ik wist niet dat ik vastzat in codependentie, ik dacht gewoon dat ik heel liefdevol was. Maar ik verloor mezelf steeds in relaties en voelde me constant verantwoordelijk voor de ander. Pas bij Jeanette besefte ik hoe diep dit geworteld zat in mijn jeugd, waarin ik al vroeg de rol van verzorger op me nam. Dit patroon herhaalde zich in mijn liefdesrelaties. Door haar begeleiding heb ik geleerd om voor mezelf te kiezen zonder schuldgevoel, grenzen te stellen en echt in verbinding te blijven, vanuit gelijkwaardigheid in plaats van aanpassing. Dit heeft alles veranderd!”

Man 24 jaar